Skip to main content
För dig som är utbildad Äventyrspedagog

Nyhetsbrev 2020-12-30

KURSER 2021
2020 ställde jag in kurserna i äventyrspedagogik på grund av Coronapandemin. Nu tar jag nya tag och kör igång kurserna igen, med start i april 2021. Nytt för i år är att Luleå tillkommer som kursort – förutom Stockholm, Alingsås och Hässle- holm – eftersom Luleå tekniska universitet lägger ner kursen i äventyrspedagogik för gott. Jag kan också ge specialdesignade kurser för din skola, förskola eller kommun.

Helt nya kurser:
F 3: Specialkurs: Mörkeräventyr – inriktning 8 år till vuxna (2 dagar +)
K 5: Äventyr i klassrummet/ämnesintegrerade projekt, inklusive Äventyrsmatte – 8-15 år (1 dag)

Kurser som är helt nya för dig som gått kurserna vid Luleå tekniska universitet, oavsett när du gått dem, och för dig som gått kurser arrangerade av mig (Sven-Gunnar) före 2018:
K 4: Sagolandet Kulimulien – en undervisningsmodell för ett lustfyllt
lärande – 3-7 år (2 dagar)

K 6: Äventyr i skogen/ämnesintegrerade projekt – 8-15 år (1 dag)
K 8: Kul matte med hela kroppen – 3-7 år (1 dag)

Kurs som gavs för några år sedan och nu ”återuppstått”:
K 11: Äventyrsgympa – 7-18 år (2 dagar)

KUL MATTE UTE
Materialet är nu så stort så att det kommer att bli två (eventuellt tre) böcker, riktade mot olika åldersgrupper – ”Kul matte med hela kroppen” för åldrarna 3-7 år, och ”Äventyrsmatte för åk 4-7”. Tanken är att det också ska komma en bok också för åk 1-3.  

Kul matte med hela kroppen – 3-7 år
Råmaterialet är klart, en del tester återstår. Kommer att renskrivas under våren och tryckas upp till hösten.

Äventyrsmatte – åk 4-7
Helt nytt! Riktar sig mot åk 4-7. Väldigt kort handlar det om matte som vävs in i spännande äventyrsberättelser. Arbetet sker både i klassrummet, där man jobbar mycket med bilder och kartor, och på skolgården, där man arbetar med konkret material.  En stor del av råmaterialet är klart, men behöver testas mer med skolklasser. Hör av dig om du vill testa!

Äventyrsförskola

Är din förskola intresserad av att bli en certifierad äventyrsförskola? Läs mer: Äventyrsförskola

Boktips

Samarbetsbaserat lärande är ju en av grundbultarna i äventyrspedagogiken. Det har kommit en ny bok – Grundbok i kooperativt lärande (2017) – som jag varmt kan rekommendera. Det är en bok som passar utmärkt för alla pedagoger och skolor som vill arbeta på ett sätt som gynnar inkludering, engagemang, social utveckling och lärande – som också är kärnan i äventyrspedagogiken.

Kläder med tryck

Du har nu möjlighet att beställa kläder med tryck. Det är dels två olika jackor – en huvjacka, och en shelljacka som tål vind och regnstänk – bägge av det kända märket Craft, i mycket hög kvalitet, och dessutom en t-shirt och en luva.

Huvjacka – Craft Leisure zip hood

Skön huvjacka i mjuk, elastisk och funktionell polyester. Huva med dragsko, två fickor. Tajt passform. Med tryck på bröstet. 795 kr inkl. moms (moms 25 % = 159 kr ingår i priset).
Beställ Huvjacka

Shelljacka – Craft Highland Jacket

Skaljacka i vind- och vattenresistent (ej vattentätt)    3-lagers softshell-material. Jackan har en borstad insida för extra komfort, fast och justerbar huva med elastisk dragsko, två värmande handfickor med dragkedja. Med tryck på bröstet. 1 295 kr inkl. moms (moms 25 % = 259 kr ingår i priset).
Beställ Shelljacka

T-shirt, Premium-T

100 % bomull i slitstark stretchig kvalitet. Unisexstorlekar. Med tryck på bröstet. 135 kr inkl. moms (moms 25 % = 27 kr ingår i priset).

Luva

100% bomull, ofodrad. Svart med tryck på sidan. Standardstorlek. 75 kr (inkl. moms).
Beställ T-shirt eller Luva