För dig som är utbildad Äventyrspedagog

 

Nya generationens äventyr är här!

Äventyrspedagogiken utvecklas som allt annat. Flera nya koncept har växt fram under 2018-19, dels Sagolandet Kulimulien för 3-7-åringar, och nya modeller för hur man kan arbeta med äventyrsbaserade projekt med 8-15-åringar.

Sagolandet Kulimulien

Det nya konceptet SAGOLANDET KULIMULIEN för åldersgruppen 3-7 år är så gott som färdigutvecklat och jag har börjat skriva en bok om det. Det är det mest mångsidiga och användbara konceptet när det gäller äventyrspedagogik i förskolan och förskoleklass. Läs mer: Sagolandet Kulimulien

Om du vill fortbilda dig inom det så kan du välja att gå en 1-dagskurs i Stockholm 22 augusti 2020, Alingsås (på hösten, datum ej klart), Hässleholm (på hösten, datum ej klart). Gå in på ANMÄL TILL KURS i menyraden, klicka på ANMÄL TILL KORTKURSER och välj KURS 4 A.

Nya äventyrsbaserade projekt för 8-15-åringar

De nya modellerna är mer lättarbetade, kräver mindre skogsområden och är starkt kopplade till läroplaner och kursplaner. Alla ämnen kan integreras. Förutom mer ”traditionella teman” som vikingatiden och rymden, mm, tas dagsaktuella ämnen upp, som cyberattacker och falsk nyhetsspridning (trollfabriker). Läs mer: Äventyrsbaserade projekt

Om du vill fortbilda dig inom det så kan du välja att gå en 1-dagskurs i Stockholm 22 augusti 2020, Alingsås (på hösten, datum ej klart), Hässleholm (på hösten, datum ej klart). Gå in på ANMÄL TILL KURS i menyraden, klicka på ANMÄL TILL KORTKURSER och välj KURS 4 B.

Ny specialkurs: Mörkeräventyr för 8-16-åringar

Det här är en kurs för dig som vill kunna arbeta med mörkeräventyr med barngrupper i åldrarna 8-16 år. Tre olika modeller presenteras på kursen. Läs mer: Specialkurs: Mörkeräventyr – inriktning 8-16 år (2-3 dagar)

Om du vill fortbilda dig inom det så kan du välja att gå en 2-3-dagarskurs i Stockholm hösten 2020 (datum ej klart). Gå in på ANMÄL TILL KURS i menyraden, klicka på ANMÄL TILL SPECIALKURS: MÖRKERÄVENTYR MED INRIKTNING 8-16 ÅR.

Fortsättningskurser

Fortsättningskurserna ges inte längre vid Luleå universitet, utan arrangeras av mig (Sven-Gunnar), i Stockholm, Alingsås och Hässleholm. För dig som tidigare gått grundkursen (och fortsättningskursen) vid Luleå universitet är innehållet helt nytt – det ingår alltså inte i någon av de kurser som ges av Luleå universitet. För dig som tidigare gått någon av de grundkurser som jag (Sven-Gunnar) arrangerat är innehållet delvis nytt. Om du inte vill gå hela fortsättningskursen (3 dagar) kan du välja att gå 1 eller 2 dagar. Du kan välja mellan tre olika fortsättningskurser:

Fortsättningskurs 1 – inriktning 3-7 år (1-3 dagar)

Fortsättningskurs 2 – inriktning 8-15 år (1-3 dagar)

Boken Kul matte ute

Jag har äntligen börjat skriva på boken. Svårt att säga när exakt den blir klar.

Äventyrsförskola

Är din förskola intresserad av att bli en certifierad äventyrsförskola? Läs mer: Äventyrsförskola

Boktips

Samarbetsbaserat lärande är ju en av grundbultarna i äventyrspedagogiken. Det har kommit en ny bok – Grundbok i kooperativt lärande (2017) – som jag varmt kan rekommendera. Det är en bok som passar utmärkt för alla pedagoger och skolor som vill arbeta på ett sätt som gynnar inkludering, engagemang, social utveckling och lärande – som också är kärnan i äventyrspedagogiken.

Kläder med tryck

Du har nu möjlighet att beställa kläder med tryck. Det är dels två olika jackor – en huvjacka, och en shelljacka som tål vind och regnstänk – bägge av det kända märket Craft, i mycket hög kvalitet, och dessutom en t-shirt och en luva.

Huvjacka – Craft Leisure zip hood

Skön huvjacka i mjuk, elastisk och funktionell polyester. Huva med dragsko, två fickor. Tajt passform. Med tryck på bröstet. 795 kr inkl. moms (moms 25 % = 159 kr ingår i priset).
Beställ Huvjacka

Shelljacka – Craft Highland Jacket

Skaljacka i vind- och vattenresistent (ej vattentätt)    3-lagers softshell-material. Jackan har en borstad insida för extra komfort, fast och justerbar huva med elastisk dragsko, två värmande handfickor med dragkedja. Med tryck på bröstet. 1 295 kr inkl. moms (moms 25 % = 259 kr ingår i priset).
Beställ Shelljacka

T-shirt, Premium-T

100 % bomull i slitstark stretchig kvalitet. Unisexstorlekar. Med tryck på bröstet. 135 kr inkl. moms (moms 25 % = 27 kr ingår i priset).

Luva

100% bomull, ofodrad. Svart med tryck på sidan. Standardstorlek. 75 kr (inkl. moms).
Beställ T-shirt eller Luva